3-8-2011 ABA WinterbandenWinterbandentest 2011 | Wat zijn de beste winterbanden?

Winterbandentest 2011: Wat zijn de beste winterbanden?

Winterbandentest 2011 - Resultaten Winterbanden testIn de jaarlijkse winterbandentest van de ANWB is de Continental WinterContact TS800 als winnaar naar voren gekomen. Alleen het aspect ‘geluid’ kreeg een beoordeling ‘gemiddeld’. De band scoorde verder op alle fronten goed tot uitstekend. Ook de Dunlop Winter Response deed het uitstekend!

Winterbandentest 2011
Jaarlijks publiceert de ANWB de winterbandentest. Onlangs verscheen de winterbandentest 2011. Er zijn slechts 3 banden die een waardering ‘goed’ scoren, wat overeenkomt met een 4 sterren classificatie. In de winterbandentest worden winterbanden getest op eigenschappen bij verschillende weerscondities. Daarbij wegen ‘echt winterse omstandigheden’ het zwaarst. Het gaat daarbij om nat wegdek en de prestaties van de winterband bij een besneeuwd wegdek. Deze factoren samen bepalen uiteindelijk de helft van de eindbeoordeling. De overige helft van het eindoordeel over de winterbanden wordt bepaald door hoe de band zich houdt op droog wegdek (15%), ijs (10%), geluid, verbruik en slijtage (samen 25%).

Continental WinterContact TS800 winnaar
Als beste komt de komt de Continental WinterContact TS800 uit de bus. Deze presteert bij sneeuw als beste van alle geteste banden. De wegingsfactor van 20% geeft hierdoor een behoorlijke voorsprong op de rest. De Michelin Alpin A4 en de Dunlop SP Winter Response volgen de winnaar op de voet en zijn ook als enige goed voor een waardering van 4 sterren. Daarbij kan opgemerkt worden dat de verschillen tussen de laatste twee minimaal zijn.

Verschillen Dunlop SP Winter Response en Michelin Alpin A4
De Dunlop SP Winter Response kent iets mindere prestaties op het gebied van slijtage en verbruik, maar heeft ook weer als voordeel dat de band gemiddeld €10 per winterband goedkoper is dan de Michelin Alpin A4 en qua comfort beduidend minder geluid produceert dan de Michelin band.

Ook kunnen de punten van verbruik en slijtage enigszins genuanceerd worden. Het verschil tussen de als best geteste winterband en de al slechtst geteste winterband bedraagt qua verbruik slechts 0,3 liter per 100 kilometer. De factor slijtage is bovendien alleen interessant wanneer u meer dan 5.000 kilometer per jaar maakt.

Prijs winterbanden
Binnen de winterbandentest zijn 14 banden aan de test onderworpen. De goedkoopste winterband is de Firestone Winterhawk 2 Evo met een adviesprijs van €77,50. Deze band neemt de 11e plek in in het overzicht. De duurste band vinden we op plaats 2 met een adviesprijs van €100 – het gaat daarbij om de Michelin Alpin A4.

Advies Winterbanden
Voor deskundig advies bij het kopen van winterbanden gaat u naar ABA Winterbanden! Wanneer u weinig kilometers maakt in de winter, kunt ook overwegen om winterbanden te huren. Zeker wanneer u met de auto op wintersport gaat is dit belangrijk. Ook hiervoor kunt u terecht bij ABA Winterbanden. We kunnen ook meteen de opslag van uw banden verzorgen! Meer weten? Neem gerust contact op!

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer