3-8-2011 ABA WinterbandenWinterbanden verplicht in Luxemburg - vanaf oktober 2012

Winterbanden vanaf oktober 2012 verplicht in Luxemburg

Winterbanden verplicht in luxemburg - vanaf oktober 2012 zijn winterbanden in Luxemburg verplichtDat winterbanden belangrijk zijn en bijdragen aan de veiligheid is inmiddels bewezen door meerdere onderzoeken. Lange tijd was het de vraag of automobilisten het gedrag aan zouden passen en dus op winterbanden meer risico zouden nemen in het verkeer. Los van of dit gebeurt heeft uitgebreid onderzoek inmiddels aangetoond dat winterbanden veiliger zijn. Automobilisten voorzien van winterbanden blijken minder schade te veroorzaken.

De onderzoeksuitkomsten hebben het nodige stof doen opwaaien. Een aantal landen waar winterbanden voorheen niet verplicht waren hebben nogmaals nagedacht over de noodzaak van winterbanden. Het Groothertogdom Luxemburg heeft ook zo’n heroverweging gemaakt. Vanaf oktober 2012 zijn winterbanden verplicht in Luxemburg. Op dit moment zijn inwoners van Luxemburg al wel verplicht hun auto van winterbanden te voorzien, maar toeristen nog niet. Met ingang van oktober 2012 zijn winterbanden in Luxemburg echter verplicht voor alle automobilisten, dus ook automobilisten die door Luxemburg rijden en toeristen.

Dat winterbanden veiliger zijn hebben de Luxemburgers ook al aan den lijve ondervonden. Sinds dat er voor inwoners een verplichting tot het gebruik van winterbanden geldt, is het aantal ongevallen in de winter fors afgenomen. Weggebruikers zullen bij het ingaan van de nieuwe regel verplicht zijn winterbanden te gebruiken bij aanwezigheid van ijs, sneeuw of vorst.

Om de invoering van de winterbandenplicht in Luxemburg soepel te laten verlopen is nu al begonnen met het informeren van weggebruikers door middel van reclame uitingen langs diverse hoofdwegen. Hoewel de regelgeving Nederlanders niet direct lijkt te raken, is dit niet helemaal waar. Luxemburg wordt ook door Nederlanders regelmatig doorkruisd om op de vakantiebestemming aan te komen, al dan niet om dan meteen even goedkoop te tanken.

 

Goed voorbereid op wintersport? Bekijk dan ook onderstaande pagina’s:

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer