3-8-2011 ABA WinterbandenWinterbanden Overbodig? Ontwikkeling vier seizoenenband gaande

Winterbanden: Straks overbodig?

Is de winterband straks overbodig? Zou het mogelijk zijn om een autoband te ontwikkelen die zowel in de zomer als in de winter goed presteert? Het is een discussie en een wens die al veel langer speelt.  Het niet meer om hoeven wisselen en opslaan van verschillende sets banden zou een uitkomst zijn voor veel automobilisten.

Bandenfabrikant Goodyear Dunlop werkt aan een band, die zowel in de zomer als in de winter uitstekend zou moeten presteren. Het hoofd ontwikkeling van Goodyear Dunlop Jean-Pierre Jeusette verklaart: “We werken aan de perfecte vier seizoenenband. Daarmee is het niet meer nodig om banden om te wisselen en op te slaan bij wisseling van de seizoenen zoals we dat nu kennen”.

Helemaal nieuw is dit overigens niet. Er zijn al geruime tijd een aantal vier seizoenenbanden – zoals de Goodyear Vector 4 Seasons – op de markt. Volgens Jeusette valt er aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze banden echter nog wel het nodige te verbeteren. Het is de bedoeling om een band te ontwikkelen die in de winter net zo goed presteert als een winterband en in de zomer minimaal net zo goed is als een zomerband. De vier seizoenenbanden die momenteel op de markt zijn, zijn volgens Jeusette een compromis en presteren nooit zo goed als winterbanden in de winter en zomerbanden in de zomer. Goodyear Dunlop is echter van mening dat het technisch mogelijk zou moeten zijn om in de toekomst een band te ontwikkelen die wel het beste van zomerbanden en winterbanden kan combineren in één band.

Ook bij ABA Winterbanden is het mogelijk vier seizoenenbanden aan te schaffen. Echter worden voor uw optimale veiligheid nog steeds winterbanden voor de winter en zomerbanden voor de zomer geadviseerd. Ook zomerbanden kunt u overigens gewoon bij ABA Banden aanschaffen.

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer