3-8-2011 ABA WinterbandenLuxemburg: Winterbanden verplicht per 1 oktober 2012

Winterbanden nu ook verplicht in Luxemburg

Met ingang van 1 oktober 2012 zijn winterbanden ook verplicht in Luxemburg. Deze maatregel werd al eerder verwacht, maar is nu dus ook daadwerkelijk een feit.

Vandaag maakte de Luxemburgse overheid bekend dat winterbanden met ingang van 1 oktober 2012 verplicht zijn in heel Luxemburg. Deze verplichting geldt bij ‘winterse weersomstandigheden’. Onder andere ijzel, opgehoopte sneeuw, smeltende sneeuw en ijsplekken vallen onder deze kwalificatie. In dergelijke situaties moeten voertuigen uitgerust zijn met winterbanden. De winterbandenplicht geldt voor alle vier de wielen.

Automobilisten die niet over vier winterbanden beschikken mogen de Luxemburgse wegen niet op. Automobilisten zonder winterbanden die toch de weg op gaan riskeren een boete van €74.

Gaat u op wintersport? Bekijk dan hier of winterbanden ook verplicht zijn in het land waarin u op wintersport gaat. Verder biedt ABA Banden de mogelijkheid om winterbanden te huren of – wanneer u regelmatig op wintersport gaat – winterbanden te kopen.

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer