Waarom en wanneer winterbanden

Voordelen winterbanden en tips voor bandenwisselweken

Winterbanden worden in steeds meer landen verplicht. Gezien de voordelen die winterbanden met zich mee brengen is dat ook niet zo vreemd. Eigenlijk is het gebruik van winterbanden zelfs heel erg logisch: u gaat toch zelf in de winter ook niet op slippers naar buiten?

De belangrijkste voordelen van winterbanden:

  • optimale grip bij temperaturen lager dan 7 graden Celsius
  • een betere wegligging in bochten
  • 40% minder kans op slippen
  • minder kans op aquaplaning door effectieve afvoer van water
  • kortere remweg
  • voldoende grip bij het optrekken
  • meer controle over uw voertuig
  • verbeterde veiligheid voor u en andere verkeersdeelnemers!

Wanneer over naar winterbanden?
Wanneer u het beste over kunt stappen van zomerbanden naar winterbanden is natuurlijk afhankelijk van het weer en de drukte bij de bandenspecialist. Als stelregel wordt gehanteerd dat winterbanden van oktober t/m april gebruikt worden. Om te voorkomen dat u het vergeet, kunt u de overschakeling van zomertijd naar wintertijd aanhouden (en andersom). Wanneer de wintertijd in gaat, is het tijd om op winterbanden te gaan rijden. En zo lang de R in de maand zit, zijn winterbanden over het algemeen de beste optie!

 

Winterbanden zijn bij ABA Banden ook verkrijgbaar voor sportwagensWinterbanden kopen of huren?
Een veelgestelde vraag is wat verstandiger is. Winterbanden huren? Of winterbanden kopen? Het antwoord op die vraag is afhankelijk van uw situatie. Wanneer u veel kilomters maakt, is het verstandig zelf winterbanden aan te schaffen. Wanneer u echter maar erg weinig kilometers maakt, maar wel voor een kort bezoek naar het buitenland moet (denk bijvoorbeeld aan wintersport) adviseren we doorgaans om winterbanden te huren. Voor gericht advies kunt u natuurlijk ook altijd even bellen of langskomen bij ABA Banden in Stolwijk.

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer