3-8-2011 ABA WinterbandenAll Season banden getest | All Season Bandentest

Test All Season banden – Winterbanden zijn beter

All Season bandentest | All Season banden getest

Onlangs werd er weer een winterbandentest gepubliceerd. Jaarlijks test de ANWB winterbanden. In een aparte test zijn ook All Season banden getest. In de test zijn 5 All Season banden van verschillende merken getest.

 


Banden van ‘Gemiddelde’ kwaliteit

All Season banden zijn een ontwikkeling van de laatste tijd. Mede daarom zijn er maar een beperkt aantal banden in de test van All Season banden meegenomen. Voor de eindgebruiker kent de All Season band een groot voordeel: het wisselen van banden behoort tot het verleden, maar vooralsnog lijkt dat ook één van de weinige voordelen die er te behalen zijn.

De ‘All Season bandentest’ wijst uit dat er qua ontwikkeling nog een lange weg te gaan is. Waar in de winterbanden slechts 1 geteste band te vinden is met 2 sterren (matig en beperkt aan te raden), geldt iets heel anders voor de All Season banden. Daar haalt slechts één van de 5 banden de 3 sterren classificatie (redelijk goed en aan te raden). De overige 4 All Season banden moeten het doen met een waardering van 2 sterren.

Wanneer we kijken naar milieutechnische aspecten doen de banden het redelijk goed. Er worden allemaal (ruime) voldoendes gescoord op verbruik, slijtage en de hoeveelheid giftige stoffen die vrijkomen bij slijtage. De zwaarst wegende factor in de test is hoe de All Season banden het doen op nat wegdek. Deze bepaalt voor 30% de uiteindelijke beoordeling. Op zich is dit voor de Nederlandse markt in ieder geval zeer begrijpelijk gezien het weerbeeld. Qua rij eigenschappen scoren bij nat weer alleen de Goodyear Vector 4Seasons en de Vredestein Quatrack 3 een magere voldoende.

Goodyear Vector 4Seasons beste All Season band
De Goodyear Vector 4Seasons komt als beste All Season band uit de test. Het is de enige band die redelijk goed en aan te raden is, wat overeenkomt met een waardering van 3 sterren. Hoewel deze band op geen enkel testaspect het verschil kan maken, is het overall de beste band.

Opmerkelijk is dat eigenlijk alle geteste banden een gewogen gemiddelde hebben van 3 sterren, maar dat de overige All Season banden allemaal afgewaardeerd door te grote tekortkoming op nat of besneeuwd wegdek. Dit resulteert dus in een classificatie van 2 sterren. Ter vergelijking: in de winterbandentest 2011 is er maar één van de 14 geteste banden die het moet doen met zo’n laag cijfer.

De Goodyear Vector 4Seasons heeft geen grote tekortkomingen, waardoor deze als beste uit de test komt. De Goodyear Vector 4Seasons is verkrijgbaar via ABA Banden. Gezien de kwaliteitsverschillen en het belang wat ABA Banden hecht aan veiligheid adviseren we u echter wel om winterbanden te kopen of winterbanden te huren. De All Season banden zijn nog lang niet op het niveau van de afzonderlijke zomer- of winterbanden. Wanneer u bij ABA Banden nieuwe banden aanschaft, kunt u ook voor de bandenopslag van de banden die u niet gebruikt en het wisselen van banden bij ons terecht. Meer weten of advies op maat? Neem dan snel contact op!

Wanneer All Season banden?
Een veelgestelde vraag is, wanneer all season banden zijn aan te bevelen. Voor een optimaal comfort en maximale veiligheid kunt u beter wisselen tussen zomerbanden en winterbanden. Echter, wanneer u weinige kilometers maakt, kunnen we ons voorstellen dat u dit niet ziet zitten. Dan kan een all season band ook een goede oplossing zijn. Daarbij wordt de kwaliteit van all season banden ook steeds beter. Voor meer informatie en een overzicht van de prijzen, kunt u ook eens kijken op de pagina All Season Banden. Twijfelt u? Behoefte aan advies? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag bij uw keuze.

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer