3-8-2011 ABA WinterbandenMeteorologen verwachten strenge winter voor 2013 / 2014

Strenge winter verwacht

Meteorologen verwachten dat de komende winter een behoorlijk strenge winter gaat worden. Volgens Amerikaanse weersvoorspellers kon het zelfs wel eens de koudste winter in 100 jaar worden voor Europa.
Computermodellen van de Amerikaanse National Weather Service liggen aan de basis van de voorspellingen. Het Amerikaanse instituut doet al vele jaren onderzoek naar de ontwikkelingen van het weer. Of ze ook daadwerkelijk gelijk krijgen? Dat kan alleen de praktijk uitwijzen.

Opwarming van de aarde

De Amerikanen verwachten de koudste winter in 100 jaar. Volgens de weersvoorspellers komt dit vooral door de opwarming van de aarde. Het Noorpoolijs smelt weg, waardoor er veel koude lucht aan zal worden gevoerd richting het zuiden.

Volgens meteorologen zal de winter van 2013 / 2014 voor grote delen van Europa, waaronder ook Nederland, streng worden.

Koude winter voorspeld - 2013 / 2014 misschien wel koudste winter in 100 jaar

Voorbarig?

Hoewel het erg lastig is om het weer op lange termijn te voorspellen, voegen ook Britse en Duitse voorspellers zich bij deze verwachting. Volgens de meteorologen van Vantage Weather Services zal menig record gebroken worden.

De weervoorspellers hadden overigens al een vroege inval van de winter verwacht, met medio november al de eerste sneeuwval. Onze Nederlandse weerman Piet Paulusma geeft overigens op zijn blog aan een “over het geheel genomen normale tot te koude winter” te verwachten.

Tijd voor winterbanden

Of het nu wel of geen recordwinter gaat worden, op dit moment liggen temperaturen al zo rond de 7 graden Celcius. Het moment waarop het tijd is om te zorgen dat uw auto is uitgerust met winterbanden.
Naast dat u winterbanden kunt kopen bij ABA Banden, is het ook mogelijk winterbanden te huren. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld weinig kilometers maakt, maar wel op wintersport gaat. Wist u dat winterbanden in veel Europese landen verplicht zijn? Bekijk hier waar winterbanden verplicht zijn.

Maak snel een afspraak om uw auto te voorzien van winterbanden! Gebruik het contactformulier of bel 0182 – 34 18 38.

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor deskundig advies. We helpen u graag veilig de winter door!

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer