3-8-2011 ABA WinterbandenStraks weer Wintertijd… tijd voor winterbanden | Bandenwisselweken

Straks weer Wintertijd… tijd voor winterbanden

Op 28 oktober gaat de wintertijd weer in. Het wordt dan ook zeker tijd om te zorgen dat u uw autobanden omwisselt voor winterbanden!

Wanneer winterbanden?

Het is verstandig om op winterbanden te rijden wanneer de temperatuur vaker onder de 7 graden Celcius duikt. Vaak is dit het geval in de loop van de maand oktober. In november ligt de gemiddelde temperatuur doorgaans tussen de 5,5 en 6,5 graden. Hoog tijd om een afspraak in te plannen (wanneer u dit nog niet hebt gedaan) voor de bandenwissel.

Welke winterbanden?

Het kiezen voor de juiste winterband is nog niet zo eenvoudig. Het begint allemaal bij de bandenmaat, die staat vast. U kunt de bandenmaat vinden op de buitenkant van uw banden. Voor meer informatie kunt u ook een eerder gepubliceerd artikel bekijken: “Hoe achterhaal ik de bandenmaat van mijn auto?

Op basis van de bandenmaat kunt u ook kijken naar een kostenschatting voor nieuwe winterbanden. Op deze website zijn verschillende indicatietarieven te vinden:

Het advies voor de band die het beste bij uw situatie past blijft echter maatwerk. Neem dus ook vooral contact op voor meer informatie door te bellen met 0182 – 34 18 38.

Wintertijd? Tijd voor Winterbanden. Koop of huur uw winterbanden snel en betaalbaar bij ABA Winterbanden

Winterbanden huren als alternatief?

Naast het kopen van winterbanden, kunt u ook besluiten om winterbanden te huren. Over het algemeen is dit redelijk voordelig wanneer u weinig kilometers maakt maar bijvoorbeeld wel winterbanden nodig hebt voor uw wintersport vakantie.

Bekijk hier de actuele prijzen voor het huren van winterbanden

Radiocampagne

Evenals voorgaande jaren voert de Vereniging VACO, branchevereniging voor de banden- en wielenbranche, ook dit jaar weer een radiocampagne om automobilisten erop attent te maken dat het tijd is voor de wissel.

Maak snel een afspraak

Tussen oktober en december is het behoorlijk druk bij ABA Banden. Maak snel een afspraak, voor het wisselen van uw banden of het aanschaffen van nieuwe of gebruikte winterbanden. Maak snel een afspraak >>

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer