3-8-2011 ABA WinterbandenAutomobilisten stappen massaal over naar Winterbanden

Massale wisseling naar winterbanden

De winter komt steeds dichterbij. Dat is inmiddels al bij veel bandenspecialisten te merken. Daar worden namelijk de nodige voorbereidingen getroffen voor het ‘wisselseizoen’ waarbij automobilisten de regulier autobanden massaal inruilen voor winterbanden.

Hoge verwachtingen

Hoewel de winter vorig jaar maar niet echt wilde doorbreken, hebben de voorgaande jaren wel bewezen hoe belangrijk het gebruik van winterbanden is. Voor 2010 was er nog nauwelijks besef over het nut en de noodzaak van winterbanden. Tegenwoordig is dat wel anders. Steeds meer leasemaatschappijen stimuleren leaserijders al om de banden te wisselen wanneer het seizoen daar rijp voor is. De komende weken wordt verwacht dat zo’n 3,2 miljoen Nederlanders de zomerbanden tijdelijk inruilen voor winterbanden.

 

Meer besef

Winterbanden hebben zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld en zijn beter geworden. Dat begint vruchten af te werpen – zo’n 39% van de automobilisten geeft uit veiligheidsoverweging de voorkeur aan de winterband. Dit percentage lag in 2011 naar schatting zo rond de 31%. Een behoorlijke verandering dus. De verwachting is dat in 2014 meer dan 50% van de automobilisten – zowel zakelijk als particulier – de voorkeur geeft aan het gebruik van winterbanden.

 

Maak snel een afspraak voor uw bandenwissel!

Nu al is ook bij ABA Winterbanden drukte merkbaar. Om teleurstellingen te voorkomen maken steeds meer klanten ruim van tevoren een afspraak voor de bandenwissel. Dit wordt waarschijnlijk vooral veroorzaakt door de schaarste van 2 jaar geleden, toen verkochten veel bandenspecialisten ‘nee’ wanneer gevraagd werd om winterbanden. De productiefaciliteiten waren niet opgewassen tegen de enorme vraag van dat moment. Ook voorkomt het tijdig maken van een afspraak voor een bandenwissel lange wachttijden.

Neem contact op voor het:

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer