3-8-2011 ABA WinterbandenWinterbanden tekort - Herfst en nu al winterbanden tekort

Hebben we wederom een winterbanden tekort?

Winterbanden - nu herfst en al winterbanden tekortHet begint langzaamaan al weer koud te worden in ons land. Maanden geleden kwamen de eerste waarschuwingen van de bandenfabrikanten al binnen; door wederom een toegenomen vraag naar winterbanden moeten de producenten alle zeilen bijzetten om aan de vraag te voldoen.

Toen het nog hartje zomer was wilden we ons er nog niet echt helemaal mee bezig houden, maar nu de meteorologische herfst is ingegaan, wordt het toch eens tijd om het fenomeen winterbanden onder de loep te nemen. Wat is de reden geweest van alle vroege berichten? De vorige twee winters waren koud en lang, inclusief sneeuw, ijzel en allerlei andere ongemakken. Toen het noodweer toesloeg waren maar weinig mensen voorbereid, met als gevolg een run op winterbanden.
Waar een groot deel van de Nederlanders net op tijd de winterbanden hamsterde, kreeg een ander deel van de Nederlanders te horen dat de voorraden op waren. Menig bandenverkoop team kreeg te horen “Huh… zijn de winterbanden nu al op”?
Wat ook meehelpt is dat het besef dat je onder winterse omstandigheden met winterbanden toch echt beter af bent, langzaam in de hoofden van de Nederlander binnensijpelt.

En ondanks de eeuwige discussie moeten we nu wel of geen winterbanden aanschaffen is inmiddels een serieuze groep van Nederlanders die winterbanden gebruikt.
Volgens verzekeraar Allsecur rijdt ongeveer een derde van alle Nederlanders met winterbanden.

Dit jaar is de run op winterbanden dus al weer sneller van start dan de afgelopen winter, mede ook omdat er wederom een zeer koude en strenge winter verwacht wordt.
Gezien de meeste fabrikanten al met forse leveringsproblemen zitten, komen de bandenspecialisten tot de conclusie dat de handelaren die nog winterbanden op voorraad hebben deze voor laten we zeggen een goede prijs willen verkopen.

Hoe zit het met jou? Heb je al winterbanden besteld of rij je door op je zomerbanden?
Of ben je het wel van plan maar heb je nog geen tijd gehad?
In dat geval zou ik maar een beetje haast maken, de bandenbedrijven schreeuwen nu al moord en brand over de dreigende tekorten.

Huh……, en de winter moet nog beginnen?

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer