3-8-2011 ABA WinterbandenWinterbanden: Online Kopen vs. Bij De Specialist Winterbanden Kopen

Gemak, advies en kennis: Winterbanden haal je bij de specialist!

Winterbanden: Online webshop winterbanden? Of toch liever winterbanden bij de bandenspecialist kopen? Steeds vaker worden winterbanden online gekocht. Natuurlijk niet erg, maar wellicht is het daarbij wel verstandig om kort in te gaan op de voordelen van de bandenspecialist.

Een aantal mensen kiest om bijvoorbeeld nieuwe winterbanden te kopen via een internetaanbieder. Kijkend naar de motivatie mag aangenomen worden dat de prijs het belangrijkste motief om online winterbanden te bestellen. Helemaal vanuit de luie stoel kan dat vaak niet, omdat veel consumenten eerst op zoek zullen moeten naar de bandenmaat. Wanneer deze gegevens helder zijn kan gezocht worden naar de juiste band. Een belangrijk nadeel is dat u als consument vaak niet precies weet waar u op moet letten wanneer het bijvoorbeeld gaat om coderingen of zaken als draagvermogen. Als voorbeeld kan eens naar campers gekeken worden. Deze hebben vaak een bandenmaat die vergelijkbaar is met die van een personenauto. Qua band zitten er echter enorme verschillen in het type band. In termen van draagvermogen, gebruik of comfort wijken deze twee voertuigen nogal van elkaar af.

Wanneer u bij de betere bandenspecialist te rade gaat, verloopt dit proces iets anders. De bandenspecialist zal u vragen stellen om beter inzichtelijk te krijgen welke banden u nodig heeft. Vervolgens kunt u meteen een afspraak maken om de banden – eventueel op velg – te monteren, uit te lijnen en te balanceren.

Een ander groot voordeel van het – normaal gesproken – lokaal kopen van winterbanden is de ligging. De specialist zit vlakbij. Bij twijfels of vragen weet u op die manier precies wie u daarop aan kunt spreken. Omdat de bandenspecialist zo ‘bereikbaar’ is, zal die ook sneller zijn best doen om u al tevreden klant de deur uit te laten lopen. Een internetaanbieder verdwijnt net iets makkelijker in de anonimiteit. Ook ontstaan nogal eens discussies omdat de verkopende partij uiteindelijk niet de partij is die de montage verzorgd. Wanneer u met een probleem zit, is het dus maar de vraag of er iemand aan te spreken valt.

Bandenspecialisten zijn er echter ook in vele soorten en maten. Een belangrijke pijler die een bepaalde basiskwaliteit en serviceniveau garandeert is de VACO gecertificeerde bandenspecialist. Deze bandenspecialisten worden jaarlijkst aan controles onderworpen en blijven qua kennisniveau constant up to date. Den is er nog een verschil in afhankelijkheid. Een onafhankelijke bandenspecialist is niet geboden aan bijvoorbeeld merken. Dit maakt het advies van een bandenspecialist nog objectiever. Het alternatief zijn de ketens, in sommige gevallen heeft dit wel als nadeel dat ze (in)direct eigendom kunnen zijn van een bandenmerk of een bepaald belang hebben om bepaalde merken extra onder de aandacht te brengen.

Wilt u dit zelf ervaren? ABA Winterbanden is VACO gecertificeerd en onafhankelijk bandenspecialist. Of u nu winterbanden wilt huren of winterbanden wilt kopen; bij ABA Winterbanden staan we graag voor u klaar. Neem contact op voor meer informatie! Bekijk trouwens ook eens de bijzondere aanbieding Winterbanden, geldig t/m december 2011!

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer