3-8-2011 ABA WinterbandenExtreem Koude Winter verwacht 2011 / 2012 - Koop snel winterbanden!

Extreem koude winter verwacht

Extreem Koude Winter verwacht - schaarste winterbanden - koop winterbandenHet weer is en blijft een onzekere factor. Zeker in Nederland is het weer moeilijk in te schatten. Ook de verschillen tussen seizoenen zijn geen goede graadmeter om het weer mee te kunnen bepalen. 2011 begon met zomer in april en mei. Wat normaal gesproken zomer is, liet dit niet zien. De maanden juni, juli en augustus stonden vooral in het teken van herfstweer. Augustus spande daarbij de kroon, deze maand behoorde tot de top 10 van natste en koudste augustusmaanden ooit.

De nazomer was in schril contrast met de zomer juist weer een stuk beter qua weer. Er werd op 1 oktober zelfs een record gebroken met de warmste eerste oktoberdag ooit. Daarmee wordt het oude record van 1908 – toen werd het 24,1 graden – voorgoed de geschiedenisboeken ingestuurd. Op 1 oktober 2011 werd het maar liefst 26 graden. In De Bilt werd een temperatuur van 25,2 graden gemeten. Goed genoeg in ieder geval om records te breken.

Inmiddels worden er de nodige prognoses met betrekking tot het winterweer gedaan. Meteo Consult voorspelt in ieder geval “Een koudere winter dan gemiddeld”. De verwachting is dat het winterse weer al begin november intreed. Evenals vorig jaar worden daarbij veel sneeuw en lage temperaturen verwacht. De weersvoorspellingen van Meteo Consult worden serieus genomen, omdat deze voorspellingen de afgelopen jaren ook uit zijn gekomen. Een andere trend die duidelijk zichtbaar is door de jaren heen, is dat het kouder wordt. Wanneer we de gemiddelde temperatuur in december erbij pakken, zien we dat deze in 2006 nog op 6,5 graden uitkwam. In 2008 en 2009 bevond de gemiddelde temperatuur zich rond het vriespunt. De daling in temperatuur is echter nog niet voorbij. In 2010 werd een gemiddelde temperatuur van één graad onder het vriespunt gemeten.

Door de koude winter wordt, zoals in een eerder artikel al bekend werd gemaakt, ook een enorme schaarste van winterbanden verwacht. Geadviseerd wordt dan ook om niet te lang te wachten met het aanschaffen van winterbanden. Wanneer u bovendien winterbanden aanschaft voor het einde van 2011, kunt u profiteren van deze fantastische Winterbanden Aanbieding.

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer