3-8-2011 ABA WinterbandenEuropees Bandenlabel: geen vervanging voor bandentest

Europees Bandenlabel: geen vervanging voor bandentest

Sinds 1 november 2012 kennen we ook in Nederland het Europees Bandenlabel. Het label geeft informatie over een aantal eigenschappen van banden. Daardoor kunt u zich afvragen wat door de komst van het label de toegevoegde waarde nog is van bandentests. In dit artikel gaan we daar wat dieper op in.

Wat zegt het Europees bandenlabel?

Het Europees bandenlabel behandelt een drietal factoren. Er wordt gekeken naar:

  • Het brandstofverbruik
  • De veiligheid
  • De geluidsproductie

Het brandstofverbruik wordt voor een belangrijk deel bepaald via de rolweerstand van de banden. Hoe lager de rolweerstand, hoe minder het brandstofverbruik zal zijn. Over het algemeen kan ook gesteld worden dat banden met een lage rolweerstand ook minder snel slijten. Een band met een zeer lage rolweerstand kan een brandstofbesparing tot 7,5% opleveren. Goed voor het milieu en uw portemonnee dus!

De veiligheid van de band kent als indicator de grip op nat wegdek. Bij de geluidsproductie, vormt de nieuwe EU norm die eraan gaat komen het uitgangspunt. Hierbij is overigens niet de geluidsproductie zoals u dat binnen in de auto hoort het uitgangspunt, maar de geluidsproductie buiten de auto.

Bandenlabel - ook voor winterbanden. Winterbanden huren of kopen? Dat doet u natuurlijk bij ABA Banden Stolwijk

Bandentests: zeker niet overbodig

Het bandenlabel geeft voor een drietal factoren een oordeel over autobanden. Er zijn echter meer factoren die een rol spelen. Factoren die wel meegenomen worden in bandentest en niet bij het bandenlabel.

Zo zegt het bandenlabel niets over factoren als:

  • Levensduur van de band
  • Slijtvastheid
  • Grip in bochten
  • Remprestaties op droog wegdek
  • Rijcomfort
  • Invloed op de stabiliteit van het voertuig
  • Het vermogen om oneffenheden in de weg te compenseren

Bandentests zijn dus zeker niet overbodig en hebben wel degelijk toegevoegde waarde.

De beste autoband: voor iedereen anders

De beste autoband bestaat niet. Althans; niet in algemene zin. Naast ‘gemeten’ factoren zijn er nog andere elementen die een rol spelen om te kunnen bepalen wat voor u de beste band is.

De wensen van de gebruiker zijn hierin uiterst belangrijk. Denk daarbij aan de mate van comfort en de keuze voor financieel voordeel bij de aanschaf of op langere termijn door brandstofbesparing. Verder is ook het type voertuig van invloed op de prestaties van banden.

Deskundig advies: samen de juiste autobanden kiezen!

Een band is meer dan een ‘zwart, rond ding van rubber’. Een goed advies van een deskundige specialist helpt u om de juiste keuze te maken.

ABA Banden in Stolwijk is een absolute bandenspecialist. Als VACO Erkend bandenspecialist zorgen we er niet alleen voor dat u als klant de nodige service krijgt, maar gaan we er ook elke dag voor om zo perfect mogelijke oplossingen te bieden. Ons motto is dan ook: “Uitsluitend het beste, anders niets!”.

Kom gerust langs. We voorzien u graag van een goed advies. Daarnaast hebben we veel banden op voorraad, zodat we die direct vakkundig voor u kunnen monteren.

Specialist in Winterbanden

ABA Banden is de specialist in winterbanden. U kunt eenvoudig winterbanden kopen – maar wanneer u de winterbanden bijvoorbeeld alleen voor wintersport gebruikt kunt u er ook voor kiezen om winterbanden te huren.

ABA Banden is de winterbandenspecialist voor de plaatsen Stolwijk, Gouda, Waddinxveen, Bergambacht, Schoonhoven, Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk.
Ga voor een deskundig advies en perfecte montage! Bel voor een afspraak: 0182 – 34 18 38 of vul het formulier aan de rechterkant van deze pagina in – dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uiteraard zijn we u ook buiten de winter graag van dienst. Bekijk hier de mogelijkheden voor Vier seizoenenbanden / all season banden, autobanden voor de zomer of mooie nieuwe velgen voor uw auto.

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer