3-8-2011 ABA WinterbandenBanden met lage rolweerstand: duurder in aanschaf, snel terugverdiend

Banden met lage rolweerstand: duurder in aanschaf, snel terugverdiend

Banden met een lage rolweerstand hebben een gunstige invloed op het brandstofverbruik. Maar zijn die banden dan ook duurder? En hoe kan dat dan?

Prijsverschil mogelijk

Banden met een hoge rolweerstand zijn niet per definitie duurder dan banden met een lagere rolweerstand. Voor wie prijs belangrijk vind is er bovendien ook de mogelijkheid om uit te wijken naar een goedkoper merk. ABA Banden is volledig merkonafhankelijk en helpt u graag bij het maken van een keuze voor de juiste winterbanden.

Lagere rolweerstand door innovatie

Door een aantal technische innovaties, is het mogelijk te zorgen voor een lagere rolweerstand. Een aantal factoren die ervoor zorgen dat uw winterbanden een lagere rolweerstand hebben, zijn:

  • Een karkas met een groot uithoudingsvermogen
  • Een rubbermengsel wat topprestaties levert (geoptimaliseerd kilometerrendement)

Meer kilometers, minder vaak tanken

Dankzij technologische ontwikkelingen zijn banden met een lage rolweerstand ontwikkeld. Daarbij hebben deze banden twee belangrijke voordelen. Door de lagere rolweerstand slijten banden minder hard. De banden zijn daardoor doorgaans minder snel aan vervanging toe. Daarnaast heeft het een gunstig effect op het brandstofverbruik.

Brandstof en geld besparen door winterbanden met lage rolweerstand

Terugverdienen van uw investering

Binnen het Europees bandenlabel is er de nodige aandacht voor het begrip rolweerstand. Daarbij worden banden voorzien van een classificatie, waarbij de aanduiding A staat voor een voertuig met zeer weinig rolweerstand en een aanduiding G u laat weten dat de rolweerstand relatief hoog is.

Het prijsverschil wat u eventueel kwijt bent aan een band met lage rolweerstand is relatief snel terugverdiend. Allereerst omdat uw band minder snel aan vervanging toe is door slijtage, maar ook door de besparing op brandstofkosten. Het verschil tussen een band van klasse A of klasse G kan oplopen tot maar liefst 7,5% brandstofbesparing. Zeker voor wie de nodige kilometers maakt, is dit een investering die zich dus al vrij snel terugverdient!

Specialist in Winterbanden

ABA Banden is de specialist in winterbanden. U kunt eenvoudig winterbanden kopen – maar wanneer u de winterbanden bijvoorbeeld alleen voor wintersport gebruikt kunt u er ook voor kiezen om winterbanden te huren.

ABA Banden is de winterbandenspecialist voor de plaatsen Stolwijk, Gouda, Waddinxveen, Bergambacht, Schoonhoven, Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk.
Ga voor een deskundig advies en perfecte montage! Bel voor een afspraak: 0182 – 34 18 38 of vul het formulier aan de rechterkant van deze pagina in – dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

ABA Winterbanden

Deze website is onderdeel van
ABA Banden Stolwijk
Nijverheidsweg 53
2821 AZ Stolwijk
0182 - 34 18 38

Winterbanden verplicht

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Wanneer u de winterbandenplicht die in bepaalde landen geldt negeert, kan dit erg vervelende consequenties hebben.


lees meer